AKTUELNO

Danas je, u društveno odgovornoj opštini Brus, održavana tribina "Budimo bezbedni".

Tribinu je otvorila predsednica opštine Valentina Milosavljević, ističući da je cilj iste podizanje bezbednosne kulture u najširem smislu, sa posebnim osvrtom na bezbednost u saobraćaju.

- S obzirom na veliki broj saobraćajnih nesreća, ovakvih tribina nikada nije dovoljno – poručila je predsednica opštine.

Foto: Printscreen YouTube/ stvarnostonline

Voditeljka TV Pink Dea Đurđević ocenila je da podizanje bezbednosne kulture treba da bude prioritet u društvu.

- Kada budemo znali da poštujemo bezbednosnu kulturu, onda ćemo živeti i zdravije i bezbednije – poručila je Dea. Objasnila je da je današnja tribina plod udruženja „Budimo bezbedni“ i opštine Brus koja je, na čelu sa predsednicom Milosavljević, društveno odgovorna i spremna da se posveti ovakvom problemu i iznalaženju rešenja.

Foto: Printscreen YouTube/ stvarnostonline

Dea je istakla da je ulaganje u infrastrukturu jako važno za bezbednost u saobraćaju, a opština je upravo spremna da investira u poboljšanje puteva, putne signalizacije i slično.

Ona je na tribini govorila o nesreći koju je doživela prošle godine i o tome kako jedan sekund može da promeni ceo život.

- Mi kao javne ličnosti imamo moralnu obavezu prema narodu koji nas gleda i voli i moramo govoriti o situacijama koje nam se dešavaju. Kada ih pretočimo u viši cilj, kako bismo pomogli drugima da ne dožive isto, onda je to prava uloga javnih ličnosti – rekla je Dea.

#Budimo bezbedni

#Dea Đurđević