AKTUELNO

Izborni postupak za predlaganje šest novih članova Državnog veća tužilaca iz reda javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca ulazi u završnu fazu.

Za izbore kandidata koji će biti predloženi Narodnoj skupštini Republike Srbije i koji su zakazani za 12. novembar 2020. godine, Izborna komisija je na današnjoj sednici utvrdila konačnu listu kandidata.

Za listu "Republičko javno tužilaštvo" utvrđena je kandidatura Branku Stamenkoviću, zameniku javnog tužioca u Republičkom javnom tužilaštvu.

Za listu "Apelaciona javna tužilaštva, Posebno tužilaštvo za organizovani kriminal i Tužilaštvo za ratne zločine kandidatima" utvrđena je kandidatura Tkalac Milanu, javnom tužiocu Apelacionog javnog tužilaštva u Novom Sadu i Lidiji Komlen Nikolić, zameniku apelacionog javnog tužioca u Beogradu.

Za listu "Viša javna tužilaštva" kandidatura je utvrđena Tanji Vukićević, zameniku javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Anđelić Radenki, zameniku javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu i Aleksandru Radosavljeviću, zameniku javnog tužioca u Nišu.

Za listu "Osnovna javna tužilaštva" utvrđena je kandidatura i to kandidatima Borisu Pavloviću, javnom tužiocu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, Predragu Milovanoviću, zameniku javnog tužioca u Drugom osnovnom javnom tužilštvu u Beogradu, Lazaru Lazoviću, zameniku javnog tužioca u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, Rajku Vukosavljeviću, zameniku javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu i Aleksandru Mladenoviću, zameniku javnog tužioca u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Za listu javnih tužilaštava "Teritorije autonomne pokrajine" utvrđena je kandidatura kandidatima Branislavi Inić Jašarević, zameniku javnog tužioca u Apelacionom javnom tužilaštvu u Novom Sadu i Branislavi Vučković, zameniku javnog tužioca u Apelacionom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Svi kandidati dužni su da Izbornoj komisiji dostave svoje izborne programe koji će biti objavljeni na internet sajtu Državnog veća tužilaca i dostavljeni svim javnim tužilaštvima u Srbiji.

Predsednik Izborne komisije je Ljubivoje Đorđević, javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

#Suđenje