AKTUELNO

Svi jedva čekaju prvomajski uranak, kako bi pokazali svoje znanje u spremanju roštilja.

Praznik rada jedinstvena je prilika za okupljanje u prirodi, kraj reke, ili u nekoj vikendici.

Tradicionalno se peče roštilj, a svi se trude da budu najbolji roštilj-majstori.

Proizvođači mesa su nedavno podigli cene za oko 20 odsto, a dobra vest je to su ih sada spustili za 8 do 10 posto, doduše, privremeno kroz prvomajske akcije. To uglavnom važi za velike lance marketa.

Foto: Pixabay.com

Već pripremljeno roštiljsko mleveno meso (gotova smesa) za izradu pljeskavica i ćevapa ovde, tako, košta od 380 do 450 dinara.

Najbolje mesko koje treba kupovati jeste ono sa prednjeg dela, odnosno sa vrata ili rebara.

Boja i miris za svežinu

O tome kako možemo da budemo sigurni da smo izabrali sveže meso, kaže da su presudni boja i miris. Najvažnije od svega je da odaberete sveže i kvalitetno meso.

Trikovi za sjajne pljeskavice i ćevape

Foto: Pixabay.com

Samleveno meso potrebno je izmešati i dodati 10 grama soli. Pored toga, veoma je bitno dodati prašak za pecivo kako bi meso ostalo mekano.

Sočno pečenje

Ukoliko se odlučite za svinjsko ili jagnjeće pečenje, potrebno je da znate da, kako bi bilo sočno, morate da ga zalijete pivom.

N. Petričević

#Pileće meso

#Praznik

'