AKTUELNO

Jutarnja temperatura kretaće se od dva do osam stepeni Celzijusa, a najviša dnevna od 18 do 24 stepeni.

Jutro će biti sveže, po kotlinama ponegde kratkotrajna magla, a tokom dana pretežno sunčano. Sredinom dana i poslepodne uz lokalni razvoj oblačnosti moguća je retka pojava kratkotrajne kiše ili pljuskova s grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, uglavnom jugoistočni.

Foto: RHMZ

U Beogradu će  biti pretežno sunčano i toplije. Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće od tri do šest stepeni, a najviša dnevna oko 22 stepena Celzijusa.

Vreme narednih danaU Srbiji će u utorak i sredu u većinom dana preovlađivati sunčano i toplo a poslepodne uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde je moguća kraktotrajna kiša ili pljuskovi sa grmljavinom. U četvrtak i petak biće promenljivo oblačno, svežije, sa češćom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine kad se očekuju i obilnije padavine. U Beogradu će naredne sedmice biti slično vreme.

Biometeorološka prognoza Biometeorološka situacija može nepovoljno uticati na astmatičare, a izvesne tegobe mogu imati i osobe sa srčanim problemima. Meteoropatske reakcije mogu se javiti u vidu nesanice, nervoze i glavobolje. Potrebno je uskladiti odevanje sa očekivanom jutarnjom i maksimalnom dnevnom temperaturom vazduha.

#Prognoza

#Vreme

'