AKTUELNO

Ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Aleksandar Vulin čestitao je svima koji zive od svog rada 1. maj - Međunarodni praznik rada.

"Položaj zaposlenih u našoj zemlji mora nastaviti da se uređuje i poboljsava a prava iz radnog odnosa moraju biti čuvana i poštovana", naveo je tim povodom Vulin za Tanjug.

Prema njegovim rečima, borba protiv sive ekonomije je jedan od pokazatelja uspešnosti sistema a smanjivanje nezaposlenosti merilo napretka citavog društva.

Kako je naveo, 2012. godine u Srbiji je bilo nezaposleno 23,8 odsto ljudi a danas je to 13 odsto.

"Rezultati za ponos ali nikako dovoljni i nikako razlog za prestanak borbe za veću zaposlenost i obračun sa sivom ekonomijom kao i obezbeđivanje predvidljivih uslova poslovanja i rasterećivanje poslodavaca od nepotrebnih procedura", ističe Vulin.

Ministar navodi i da posle 12 godina pljačkaških privatizacija Srbija ne može odmah da bude bogata ali pravednija i solidarnija može i mora.

"Srećan 1. maj i da idući dočekamo sa jos većim brojem novih radnih mesta i sa visim zaradama, jedinstveni u borbi za samostalnu, mirnu i solidarnu Srbiju", zaključio je Vulin.

#1. maj

#Aleksandar Vulin

#Zaposleni

'