AKTUELNO

U opštini Veliko Gradište zajedničkim prijemom obeležen je Dan vatrogasaca i prosvetnih radnika.

Tim povodom, predsednik opštine Dragan Milić i predsednik Skupštine opštine Vladimir Štrbac uručili su nagrade i priznanja najuspešnijim radnicima iz ove dve profesije u protekloj godini.

Foto: Opština Veliko Gradište

“Mislim da se nije slučajno dogodilo da dva praznika budu jedan za drugim, jer su obe profesije vrlo značajne“, rekao je predsednik Milić, čestitajući praznik nagrađenima.

Foto: Opština Veliko Gradište

“Veliko Gradište ima dobru prosvetu – tri osnovne škole, dečji vrtić i srednju školu koje su za svaku pohvalu i to svake godine rezultati pokazuju. Naša deca postižu dobre rezultate na republičkim takmičenjima, na upisu u srednju školu, fakultet. Mi te rezultate nagrađujemo i to ćemo da nastavimo i ubuduće. Vatrogasaci-spasioci koji rade svoj posao posebno su dali doprinos u vreme Korone. Maksimalno su dali sebe i zajedno sa zdravstvenim radnicima, lovcima i drugim ljudima, učestvovali su u dezinfekciji, deljenju paketa i raznim vrstama pomoći građanima. Uvek su tu kada treba – počev od gašenja požara, spašavanja imovine, ljudskih života i drugih poslova koji su neophodni za funkcionisanje i normalan život građana u našoj lokalnoj samoupravi i šire“, naveo je predsednik opštine, poželevši prosvetnim radnicima da rade kvalitetno kao i do sada, a vatrogascima da imaju što manje posla.

Foto: Opština Veliko Gradište

Čelnici opštine obišli su Vatrogasno-spasilačku jedinicu gde su se upoznali sa uslovima rada i opremom kojom raspolaže ova služba. U znak zahvalnosti za podršku opštine vatrogasci su predsedniku uručili sliku grada.

#Vatrogasci

#Veliko Gradište