AKTUELNO

Prema poslednjim podacima o broju zaraženih korona virusom u gradovima širom Srbije i dalje prednjače oni sa većim brojem stanovnika. Tako je na prvom mestu i dalje Beograd sa 583 zaraženih, dok se na crnu listu vratio i Kragujevac, a Kraljevo beleži nagli skok.

Od ukupnog broja zaraženih (1.318) u proteklih 24 sata čak 44 odsto njih, tačnije 583, registrovano je u prestonici.

To jeste duplo manje nego prethodnog dana kada je u Beogradu bilo 1.057 slučajeva, ali situacija nije ni malo za opuštanje jer je upravo u glavnom gradu i najveće žarište. A osim toga, pondeljkom se inače beleži manji broj novozaraženih, jer su to podaci od vikenda, kada inače manji broj ljudi ide kod lekara.

Na drugom mestu ponovo se nalazi Novi Sad sa 139 novih slučajeva, što je za sedam više nego juče.

Ono što je sada opet iznenađujuće jeste Kragujevac, koji prethodnog dana uopšte nije bio na ovoj listi, a sada je na trećem mestu sa čak 127 novoobolelih.

Četvrti je Niš sa 76, što je znatno povećanje u odnosu na prethodni dan kada je u najvećem gradu na jugu Srbije registrovano 50 slučajeva.

U Kraljevu nagli skok

Još jedan grad u kome je zabeleženo povećanje broja novoobolelih je Kraljevo sa 66, što je 25 više nego juče.

U Šapcu je prema poslednjim podacima registrovano još 43 slučaja, odnosno 17 više nego prethodnog dana.

U ostalim mestima registrovano je manje od 20 novoobolelih.

U poslednja 24 sata na korona virus širom Srbije testirano je 8.397 osoba, njih 1.318 bilo je pozitivno, dok je nažalost preminulo 11 lica.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u bolnicama širom Srbije se nalazi 119 pacijenata.

#koronavirus