AKTUELNO

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas Komandu Komande za obuku, a nakon razgovora sa najodgovornijim starešinama istakao da je za razvoj svake Vojske veoma važna stalna obuka, stalno osposobljavanje, obučavanje i ulaganje u mlade ljude koji postaju kičma odbrane naše zemlje.

Na sastanku kome je prisustvovao i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, ministru Stefanoviću o nameni i misiji Komande za obuku, razmeštaju i težišnim zadacima za naredni period referisao je zamenik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Ministar Stefanović istakao je da je današnji razgovor sa pripadnicima Komande za obuku bio prilika da sagleda njihovo viđenje budućeg razvoja obrazovanja vojničkog, podoficirskog i oficirskog kadra u našoj vojsci.

- Ono što je važno i uvek bitno za razvoj svake Vojske, kao i svake organizacije, je stalna obuka, stalno osposobljavanje, obučavanje i ulaganje u te mlade ljude koji postaju kičma naše odbrane, naše zaštite – istakao je ministar Stefanović.

Veoma je važno, naglasio je ministar odbrane, da se u narednom periodu uloži više u kapacitete svakog od centara za obuku, kako bi se pripremali za sve izazove koje nosi vreme i sve ciljeve, koji nisu ni laki i ni jednostavni, ali koji će dovesti do dalje profesionalizacije i osposobljavanja naše vojske, ali i sticanja novih znanja.

-To znanje je potrebno i za složene borbene sisteme kojima se vojska oprema. Zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i onome što je uređeno u prethodnom periodu, mi danas možemo da kažemo da imamo snažniju vojsku, vojsku koja ima više ratne tehnike i više sredstava za izvršenje svih potencijalnih zadataka za zaštitu naše zemlje – ocenio je ministar Stefanović.

Jedna od važnih garancija snažne vojske, prema rečima ministra Stefanovića, je i Komanda za obuku, koja pruža podršku svim jedinicama, koja u ovom trenutku prima i veliki broj vojnika na dobrovoljno služenje vojnog roka, zatim sve mlade ljude koji iz statusa vojnika prelaze u status podoficira, kao i sve pripadnike koji se obučavaju u naših 10 centara.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

- Sve što sam imao priliku da čujem govori mi da su planovi koje imaju vrlo ozbiljni, vrlo ambiciozni i da ćemo u narednih dve do pet godina imati priliku da vidimo jednu vrstu napretka u svemu tome što naš Generalštab radi, što radi Vojska Srbije i naravno Komanda za obuku – naglasio je ministar Stefanović.

Ministar Stefanović je istakao da će se kao ministar odbrane truditi da pomogne da kroz materijalne resurse, ulaganja i kadrovsku popunu, pripadnici Vojske osete da imaju punu podršku, koja će značiti i bolji status u Vojsci, ali i mogućnost da još efikasnije obavljaju svoje redovne zadatke.

#Komanda Komande za obuke

#Nebojša Stefanović