AKTUELNO

"Patrijarh se sve vreme oseća dobro, ima normalnu temperaturu, saturacija je dobra i sve je kako treba", kaže nam vladika Stefan.

Informacije koje su se pojavile u medijima, a prema kojima se patrijarhu Irineju juče stanje naglo pogoršalo, nisu tačne, izjavio je za Pink.rs vladika Stefan Šarić, vikarni episkop patrijarha Irineja i starešina Hrama Svetog Save u Beogradu.

- Takve informacije su odraz nečije ne baš najbolje želje, jer je patrijarhovo stanje dobro. Sve vreme se oseća dobro, ima normalnu temperaturu, saturacija je dobra i sve je kako treba – kaže nam vladika Stefan.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Dodaje da je patrijarh u bolnici prvenstveno zbog svojih godina, ali i zbog toga što je važna ličnost u državi, Srpskoj pravoslavnoj crkvi i narodu uopšte.

- Meni lekari svakodnevno javljaju kakvo je stanje patrijarha, i ono je nepromenljivo, čak i odlično, ako se tako može reći za nekoga ko je pozitivan na koronavirus – kaže nam vladika.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Dodaje da će patrijarh ostati u bolnici do isteka 14 dana, koje su doktori odredili kao period koji je potreban za izlečenje, nakon čega će se vratiti svojim obavezama i dužnostima.

- Dakle, patrijarh je dobro i to je informacija koju ja imam i koju dajem odgovorno, jer sam u komunikaciji sa lekarima svakodnevno. Informacije o temperaturi preko 39 i pogoršanju stanja, ne znam ko ih je dao i odakle im, ali je davanje takvih informacija jako neodgovorno. Šta da radimo, takvo je vreme – zaključuje vladika Stefan za Pink.rs.

Podsetimo, pojedini mediji večeras su preneli da se patrijarhovo stanje juče naglo pogoršalo, te da je morao da intervenište tim lekara stručnjaka.

#Patrijarh Irinej

#Vladika i starešina Hrama Svetog Save Stefan Šarić