AKTUELNO

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović uputio je danas čestitke povodom 16. novembra – Dana Kopnene vojske i Dana pešadije.

U čestitci ministra Stefanovića pripadnicima Kopnene vojske se kaže:

Svim pripadnicima Kopnene vojske čestitam 16. novembar - Dan vida. Baštineći tradiciju dužu od jednog veka kao pripadnici najstarijeg i najmasovnijeg vida Vojske Srbije, uprkos složenim uslovima u kojima radite, vaše jedinice su u ovoj godini realizovale brojne postavljene zadatke, postigle zapažene rezultate u obuci i osposobljavanju i uspele da održe zahtevani nivo operativne sposobnosti.Uspešno izvršavajući zadatke u Kopnenoj zoni bezbednosti, pokazali ste visok nivo obučenosti i profesionalizma, stalno doprinoseći jačanju ugleda Vojske, ali i Republike Srbije u celini.

Čestitam vam praznik, uveren da ćete i u narednom periodu, uz modernizaciju i osavremenjavanje jedinica i ustanova svoga vida, nastaviti da profesionalno i kvalitetno ispunjavate postavljene zadatke“, navodi se u čestitci ministra Stefanovića.

Povodom Dana pešadije ministar Stefanović uputio je čestitku pripadnicima tog roda Vojske Srbije u kojoj se kaže:

„Svim pripadnicima pešadije čestitam 16. novembar - Dan roda.

Negujući tradiciju dužu od stotinu godina i ponosno čuvajući uspomenu na junake Kolubarske bitke, kao najmasovniji i najotporniji rod vojske, uspevate da profesionalnim i uspešnim izvršavanjem postavljenih zadataka održavate naređeni nivo operativnih sposobnosti.Vaše pešadijske jedinice su novim modelom organizovanja postale osnovna i samostalna  borbena snaga, a tehničkom modernizacijom roda i dogradnjom svojih sastava  dajete doprinos daljem razvoju Kopnene vojske, kao i Vojske Srbije u celini.

Čestitam vam praznik, uz želju da i ubuduće nastavite sa uspešnim izvršavanjem postavljenih zadataka i da u sadejstvu sa ostalima rodovima i vidovima Vojske Srbije budete stabilan oslonac sistema odbrane naše države“, navodi se u čestitci ministra Stefanovića.

#Nebojša Stefanović