AKTUELNO

Ova oluka važi 15 dana, do 1. decembra, kada će se ponovo razmatrati.

Najnovija odluka Vlade Srbije upravo je stupila na snagu, što znači da od 21 do 5 sati ujutru neće moći da radi ništa osim apoteka, benzinskih pumpi i servisa koji se bave kućnom dostavom hrane, što je jedna od novih mera borbe protiv uticaja virusa korona.

Naime, kako stoji u uredbi Vlade Srbiji o suzbijanju korone, radno vreme ugostiteljskih objekata, prodavnica, trgovinskih centara i drugih maloprodajnih trgovinskih objekata, pozorišta i bioskopa, priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću ograničava se tako da ti objekti neće raditi od 21 do 5 narednog dana.

Foto: Tanjug

Ovo praktično znači da je pored prodavnica, kafića i tržnih centara, ograničen i rad noćnih klubova, koji su prethodnih dana okupljali veliki broj ljudi, iako su članovi Kriznog štaba upozoravali da su to najveći rasadnici infekcije.

Video: Facebook.com

Iz opravdanih razloga, kao i prethodnih puta kada su donošene slične mere, od ovog pravila izuzete su apoteke, benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva i ugostiteljski i drugi objekti koji vrše dostavu hrane.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ova oluka važi 15 dana, do 1. decembra, kada će se ponovo razmatrati.

#Srbija

#Vlada Srbije

#koronavirus