AKTUELNO

Na snazi su žuti i narandžasti mete-oalarm.

Republički hidrometeorološki zavoda upozorio je da se do kraja dana i sutra očekuje lokalna pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa obilnim plјuskovima, gradom i jakim vetrom.

Prema podacima RHMZ, u Srbiji će narednih nekoliko dana na snazi biti žuti i narandžasti meteo-alarm.Danas je narandžasti meteo-alarm proglašen u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, a sutra će biti na snazi na teritoriji cele zemlje.Narandžasti meteo-alarm znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

- Očekuje se dosta padavina, pljuskova i grada, velikog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasni po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv. Sve službe treba da budu u pripravnosti i da se prate njihovi saveti - navode meteorolozi u objašnjenju narandžastog meteo-alarma.

U petak će biti kišovito vreme sa uslovima za grmljavinu i vremenske nepogode Đorđe Đurić, meteorolog I u ostalim delovima Srbije prognozirano je dosta kiše sa gradom i grmljavinom.

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez - napominju u RHMZ.

Đorđe Đurić, meteorolog "Veder tu ambrela", kaže da će se prvih desetak dana maja smenjivati sunce, kiša i vremenske nepogode.

Danas i sutra će preko dana biti sunčano i sparno sa maksimalnim temperaturama i do 29 stepeni. Popodne i uveče očekuje se naoblačenje koje će usloviti kišu. Petak će biti svežiji i u celoj zemlji preovlađivaće oblačno i kišovito vreme, kada će biti uslova za grmljavinu i vremenske nepogode, zbog čega je i izdat žuti i narandžasti meteo-alarm, naveo je Đurić.

Kako je dodao, stabilizacija vremena i potpuno suvo vreme ne očekuju pre 10. maja.

#Prognoza

#Srbija

#Vreme

'