AKTUELNO

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas tokom obilaska završnih radova na Materinskom domu u Zvečanskoj da je Vlada prepoznala značaj obnove i izgradnje takvih objekata u cilju podrške svim majkama i deci, koja iz različitih razloga nisu prihvaćena u svojim primarnim porodicama.

Kisić Tepavčević je rekla da su deca "naša budućnost" i da je zato zadatak svih nas da im bude pruženo srećno i zdravo odrastanje.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ministar za brigu o porodici i demografiju Radomir Dmitrović rekao je da je uspostavljenjem ministarstva na čijem se čelu nalazi Srbija pokazala da je svesna u kakvoj se situaciji nalazi po pitanju demografije.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Navodeći da Srbija svake godine "izgubi" grad veličine Sremske Mitrovice, on je naglasio da je "svako dete izuzetno važno".

Ovakva mesta ohrabruju i govore da je stav države po pitanju demografije izuzetno čvrst i da će se on i u budućnosti pojavljavti, posebno kada su u pitanju najmlađi i oni koji su često nemoćni.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Direktor Centra Zoran Milačić rekao je da je materinski dom usluga namenjena majkama koje su ostale bez podrške svojih prirodnih porodica sa željom da ne dođe do odvajanja dece iz njihovih porodica, i da samostalno nastave život kada dobiju tu podršku.

#Ratko Dmitrović

#prof. dr Darija Kisić Tepavčević