AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, odgovarajući na pitanja novinara u Nišu, da je naš zdravstveni sistem pokazao žilavost i dodao da danas imamo veliki broj junaka koji se suprotstavljaju bolesti.

Kako je dodao, niški lekari i niške medicinske sestre daju sve od sebe da spasu i ljude iz Beograda i sa Kosova i Metohije bez obzira na nacionalnost.

- Danas je težak dan, posebno po broju mrtvih, ali mi moramo da se borimo i gradimo naš zdravsveni sistem - kazao je Vučić.

- Na nama je da budemo disciplinovaniji i ja verujem da ćemo se mi ponovo izboriti i da ćemo kada pogledamo brojeve moći da kažemo da su naši lekari i osoblje radili bolje od svih drugih na našem kontinentu - naveo je Vučić.

Kako kaže, dovoljno je pogledati okruženje i videti koliko imamo manje preminulih, iako je to veliki broj.

- To niko ljudima u Srbiji neće da kaže, a to pokazuje koliko se naš zdravstveni sistem bori protiv ove teške bolesti -  istakao je Vučić i dodao da država obnavlja i gradi nove zdravstvene ustanove.

Vučić je rekao da se za tri dana otvara bolnica u Batajnici, a za nekih 17 dana u Kruševcu.

- Ja se nadam da će kriva zaraženih da se zaravni, a kada stane broj zaraženih znaćemo koliko ljudi treba da primamo u bolnice - rekao je Vučić.

#Aleksandar Vučić