AKTUELNO

Klinički centar u Nišu je objavio oglas za zapošljavanje 641 zdravstvenog radnika u KOVID-bolnici koja se gradi u Kruševcu.

Na sajtu te zdravstvene ustanove navedeno je da će na neodređeno vreme, s punim radnim vremenom, posao dobiti 129 doktora medicine, osam diplomiranih farmaceuta i 504 medicinske sestre.

Posao će dobiti anesteziolozi, specijalisti pneumofiziologije, kardiologije, endokrinologije, nefrologije, hematologije, interne medicine, infektologije, ginekologije i akušerstva, opšte hirurgije, urologije, urgentne medicine, otorinolaringologije, neurologije, transfuziologije, radiologije, fizikalne medicine i epidemiologije.

Oglas je raspisan i zbog zapošljavanja osmoro diplomiranih farmaceuta za farmaceutsku delatnost i farmaceuta medicinskih biohemičara za laboratorijsku dijagnostiku. ;

Pored 349 medicinskih sestara i tehničara opšteg smera, planirano je zapošljavanje i 15 radioloških tehničara, 30 laboratorijskih tehničara, dvoje nutricionista i troje farmaceutskih tehničara.

Zainteresovani imaju rok od osam dana da se prijave na konkurs, a o njihovom zapošljavanju odlučivaće komisija koju će formirati niški Klinički centar, s tim što će konačnu odluku o prijemu doneti v.d. direktora te ustanove Zoran Perišić.

Svi novoprimljeni zdravstveni radnici imaće šestomesečni probni rad.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Nišu da će bolnica u Kruševcu biti završena za 17 ili 18 dana.

#Bolnica

#Niš

#koronavirus