AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika je najavio da će u blizini ambulante biti napravljen Centar za socijalni rad i škola za decu sa invaliditetom.

Grad Beograd izdvojiće novčana sredstva za završetak radova na već izgrađenom objektu u barajevskom naselju Gaj koji će postati zdravstvena ambulanta sa odeljenjem opšte prakse i pedijatrije, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Reč je o objektu na zemljištu Srpske pravoslavne crkve koji je crkvena opština Barajevo izgradila od svojih sredstava, a da bi se završili preostali radovi potrebno je još tri miliona dinara.

Foto: Beograd.rs

"Grad Beograd će pomoći da se ambulanta završi", rekao je Vesić i dodao da naselje Gaj ima oko 5.000 stanovnika kojima će ambulanta puno značiti jer će tu moći da reše veći deo svojih zdravstvenih problema.

Na taj način, dodao je, biće rasterećen Dom zdravlja "Dr Milorad Vlajković" Barajevo.

Na zemljištu Srpske pravoslavne crkve, gde će biti ambulanta, 2013. godine izgrađen je Misionarski centar u kome se nalaze vrtić i muzička škola, za šta je najviše zaslužan protojerej stavrofor Vido Milić.

Foto: Beograd.rs

Vesić je rekao da je primer koji on daje redak, zahvalio mu i izrazio nadu da će i ubuduće na ovaj način, uz pomoć Grada Beograda, rešavati probleme građana.

Vesić je najavio da će u blizini ambulante biti napravljen Centar za socijalni rad i škola za decu sa invaliditetom, dodajući da se u naselje Gaj dosta ulaže kako bi njegovi stanovnici imali jednake uslove života kao što imaju svi drugi građani Beograda.

Foto: Beograd.rs

Protojerej stavrofor Vido Milić je rekao da je uloga crkve da doprinese razvoju i boljim uslovima života svojih vernika.

"Zbog toga smo na ovom crkvenom placu počeli izgradnju ambulante i zahvaljujući Gradu Beogradu i lokalnoj samoupravi nastavićemo sa tim radovima koje ćemo, nadamo se, u najskorije vreme privesti kraju kako bi naši građani ovde mogli da koriste svoje zdravstvene usluge", rekao je Milić.

#Barajevo

#Goran Vesić