AKTUELNO

Institut za ortopediju Banjica od danas je po treću put u kovid sistemu, a profesor dr Zoran Baščarević kaže da je to bilo neophodno jer na intenzivnoj nezi nedostaju mesta.

- Neophodno je da po treći put uđemo u kovid sitem jer, pre svega, nedostaju mesta na intenzivnoj nezi, dok mesta na odeljenjima u zdravstvenom sistemu u ovom trenutku ima dovljno. Od nas se traži veliki broj mesta, pa u ovom trenutku otvramo 17 intenzivnih mesta i 30 odeljenskih u stacionaru, od čega je polovina kiseoničkim. Ako bude potrebno i više mesta, proširićemo kapacitete - kaže dr Baščarević, direktor Instituta za ortopediju Banjica.

Foto: TV Pink Printscreen

On navodi da su upravo ispraznili bolnicu i ispratili poslednjeg ortopedskog pacijenta, a da za sat vremena stižu prvi kovid pacijenti.

- Pacijente šaljemo na Kliniku za ortopediju KCS i na VMA. Trojica ortopedskih hirurga s Banjice preći će sutra na VMA jer su oni u velikom problemu s ortropedskim kadrobvima. Trenutno nam najviše nedostaje asnesteziologa, od 18 koliko ih imamo osam ih je zaraženo - navodi Baščarević i dodaje da su u trećem talasu imali 65 zaraženih među zaposlenima, posednjih dana ih nemajui, a da je u prva dva talasa njih 30 imalo kovid 19.

#Banjica

#Ortopedija

#koronavirus