AKTUELNO

Automobil Milice i Stefana, koji su nestali juče kod Lisina na Beljanici, snimljen je kod etno restorana u Lisinama, kod vodopada, a u potragu je uključen i helikopter MUP.

Dramatična potraga za mladim parom Stefanom Rusovim (27) i Milicom Mirjanić (20) i dalje traje, iako mrak polako pada. Spasilačke službe, policija i lokalni meštani podelili su se u grupe i krenuli u nekoliko pravaca.

Trenutno, potraga se usmerava ka Boljevcu, Boru i Krivoj jeli, nakon što na Lisinama nije pronađeno ništa.

Foto: Instagram.com/kele_kele_

Na Lisinama ni traga ni glasa od Stefana i Milice

Lisine, praktično sam ulazak na planinu Beljanicu, bila je polazna tačka za spasilačke službe, policiji u i Gorsku službu. Nažalost, nije pronađen nijedan trag koji bi pomogao da se Milica i Stefan pronađu. Nije pronađen ni automobil, beli "pežo" kojim se dovezli.

Spasilačke službe, kojima su se priključili i lovci, podelili su se u nekoliko pravaca, s tim da se i dalje pretražuje teren i u Lisinama, koji je nekoliko sati ranije već pretražen.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Među onima koji učestvuju u potrazi su i Miličin otac i Stefanov brat koji su se podelili i krenuli sa različitim grupama u različitim pravcima, javlja naš reporter.

Kako se veče bliži i pada mrak, glavni deo potrage usmerava se u pravcu Boljevca.

Video: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Porodica moli za pomoć

- Oni su divni mladi ljudi, nisu iskusni vozači, ne znamo šta se dogodilo, da li su sleteli s puta ili se izgubili. Molimo da pomogne ko god može da ih pronađemo, prošlo je već više od 24 sata otkako je izgubljen svaki kontakt sa njima - kaže Stefanova porodica. Porodica nestalog mladića kaže da mole za pomoć sve službe iz okoline planine Beljanica i Despotovca, gde je poslednji put juče oko 15 sati lociran Miličin i Stefanov telefon, da pomognu u potrazi. - Pada mrak, hladno je, nigde nema ni njihovog automobila ni njih. Molimo za pomoć lokalno stanovništvo, planinarska i lovačka društva, lokalne medije... ko god može da pomogne - kažu iz ove porodice.

Mrak i težak teren

Pored mraka koji će otežati potragu, spasiocima na ruku ne ide ni teren, jer je reč o vrlo neprohodnom i teško pristupačnom predelu. Dodatan problem je nedostatak telefonskog signala koji se gubi u podnožju planine, a ne postoji samo jedan put kroz planinu, već više njih, što dodatno otežava potragu.

Podsetimo, Milici Mirjanić (20) i Stefanu Rusovu (27), koji su krenuli u automobilu "pežo 207" bele boje ka izletištu Lisine, izgubio se svaki trag pre skoro 40 sati. U potragu za nestalima uključio se i helikopter Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i Gorska služba spasavanja.

Foto: Instagram.com/kele_kele_

Kako se nezvanično saznaje, njihov trag izgubio se u podnožju planine Beljanica kod Despotovca, a nestanak su prijavili roditelji.

#Milica Mirjanić

#Stefan Rusov