AKTUELNO

Porodica apeluje da se potrazi priključe svi koji su u mogućnosti.

Milica Mirjanić (20) i Stefan Rusov (27) nestali su u subotu kod mesta Lisine, u podnožju Beljanice kod Despotovca. Oni su rano ujutru automobilom krenuli ka izletištu, a od tada im se gubi svaki trag.

Na sreću, mladi par pronađen je večeras između Mikoljskog kamena i Brezovice.

Foto: Instagram.com/kele_kele_

Kako saznajemo, njihov automobil je sinoć ostao u snegu, pa su prespavali u obližnjoj kolibi, u blizini Zilotskog manastira.

Evo šta se sve dešavalo od trenutka kada su nestali, do pronalaska.

- Stefan i Milica krenuli su juče oko 8:45 ujutru ka izletištu automobilom marke “pežo 207” beogradskih registarskih oznaka (BG1541VT).

- Automobil je snimljen nadzornim kamerama kod etno restorana u Lisinama, kod vodopada. Prolazak automobila je zabeležen u 10:10 sati, 19. decembra.

- Svaki trag mladom paru gubi se u podnožju planine Beljanica kod Despotovca, a nestanak su prijavili roditelji.

- U akciju portage za mladim parom priključuje se MUP, pripadnici helikopterske jedinica sa pripadnicima Sektora za vanredne situacije. Angažovani su policajci, psi tragači, a na terenu je i veliki broj vozila. Radi se na pretrazi terena, kako sa kopna, tako i iz vazduha uz pomoć Helikopterske jedinice. Iz vazduha je pretražen tok i kanjon reke Resave, kao i mesta Debeli i Jelovi potok i vrh planine Beljanice. Lokalni meštani podelili su se u grupe i krenuli u potragu u nekoliko pravaca.

Video: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Video: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

- Potraga je danas tokom popodneva usmerena ka Boljevcu, Boru i Krivoj jeli, nakon što na Lisinama nije pronađeno ništa.

- Vozilo u kome su bili Stefan Rusov i Milica Mirjanić pronađeno je večeras na visoravni Brezovica. Vozilo je bilo na putu, na delu reona Straže, i pronašle su ga ekipe Gorske službe spasavanja.

- Teren koji se pretraživao je vrlo neprohodan i nepristupačan, što je otežavalo potragu za Milicom i Stefanom. Dodatan problem predstavljao je nedostatak telefonskog signala koji se gubi u podnožju planine, a ne postoji samo jedan put kroz planinu, već više njih.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

- Među onima koji su učestvovali u potrazi bili su i Miličin otac i Stefanov brat koji su se podelili i krenuli sa različitim grupama u različitim pravcima. Članovi porodice izjavili su da Stefan i Milica nisu ni iskusni vozači i apelovali su da se svako ko je u mogućnosti priključi potrazi.

Foto: Printscreen

- Nakon dramatične potrage koja je trajala više od 20 sati, mladi par pronađen je živ i zdrav. Oni su pronađeni na makadamskom putu između Mikoljskog kamena i Velike Brezovice, a sve to priapda masivu Južni Kučaj i Tromeđa, na granici između borskog i boljevačkog predela. To je najnenaseljeniji reon.

Foto: Gorska služba spasavanja Srbija

- Stefan i Milica su se, na kraju potrage, osmesima zahvalili spasiocima i na veliku sreću nisu imali nikakve povrede.

Foto: Foto/GORSKA SLUŽBA SPASAVANJA SRBIJE

- Roditelji i porodice Milice i Stefana presrećni su što su njihova deca živa i zdrava, a Pink.rs zabeležio je i njihov susret.

Video: Pink.rs

#Milica Mirjanić

#Stefan Rusov

#nestali