AKTUELNO

Građani će od danas moći elektronski da se prijavljuju sa željom da se vakcinišu protiv kovida 19 na sistem koji je uspostavljen u saradnji sa Kancelarijom za informacionu tehnologiju i e-upravu.

Formular za prijavu je dostupan na ovom linku.

Podaci koj su potrebni za prijavu su: JMBG, ime i prezime, adresa elektronske pošte, zatim broj mobilnog i fiksnog telefona.

Foto: imunizacija.euprava.gov.rs

Uskoro prijava i preko kontakt centra

- Od četvrtka će moći to da učine i preko kontakt centra. Imaće opciju i da kažu da li žele bilo kojom vakcinom koja je odobrena da se vakcinišu ili žele da se vakcinišu određenom vakcinom, da bismo u sistemu mogli da planiramo dalje potrebe i sve te brojeve uključimo u plan masovne vakcinacije - objasnila je Brnabić i dodala:

- Ljudi će moći da se izjasne da li hoće da se vakcinišu i kojom vakcinom. To ćemo sve imati u sistemu - rekla je Branabić.

Ona je objasnila i da će tu biti zabležene želje građana kojom vakcinom žele da budu imunizovani, a biće ponuđen i odgovor da "nije važno koje cepivo je u pitanju".

Ona je napomenula i da će vakcina biti dovoljno za sve koji budu želeli da se vakcinišu jer Srbija ima dogovore za osam miliona vakcina kojima može biti vakcinisamo četiri miliona građana, a takođe je najavila i da stiže kineska vakcina.

- Relevantne institucije Kine odobrile su izvoz "Sinofarm" vakcine za Srbiju. Stiže nam i 18.525 dodatnih "Fajzer" vakcina, a očekujemo i 500.000 doza "Sputnjik V" - rekla je Brnabić.

#imunizacija

#prijava

#vakcinacija