AKTUELNO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova iz Sektora za vanredne situacije i specijalističkim timovima sa spasavanje i rad na vodi, evakuisali su 85 ljudi iz objekata poplavljenih izlivanjem bujičnih potoka, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Navodi se da su evakuisana 32 čoveka iz Doljevca, dva iz Leskovca, šest iz Bojnika, osam iz Bujanovca, četiri iz Zlatokopa kod Vranja, tri iz Pirota, 28 iz Bele Palanke i po jedan iz Dimitrovgrada i Donje Trnave kod Niša.

Iz MUP-a ukazuju da je zbog obilnih kišnih padavina, izlivanja bujičnih vodotokova i problema u vodosnabdevanju, proglašena vanredna situacija u 12 lokalnih samouprava i to na teritoriji Niša i Leskovca, u Žitoradi, Doljevcu, Dimitrovgradu, Vlasotincu, Medveđi, Vladičinom i Gadžinom Hanu, Kuršumliji, a zbog obilnih snežnih padavina, na delu opštine Prijepolje. 

Foto: Tanjug/MUP Republike Srbije

Što se tiće Nišavskog okruga situacija je stabilna. Svi vodotokovi drugog reda su se vratili u svoja korita dok u slivu Južne Morave i dalje ima plavljenja poljoprivrednog zemljišta i to na teritoriji Niša, Aleksinca i Ražnja. 

U Pčinjskom okrugu su tokom popodneva evakuisane domaće životinje i poplavljena domaćinstva. 

Foto: Tanjug/MUP Republike Srbije

U Pirotskom okrugu pripadnici Specijalistickog tima za spasavanje i rad na vodi iz Pirota evakuisali su 20 ljudi, među njima i jednu trudnicu. 

#Poplave