AKTUELNO

Pripadnici Vojne akademije Vojske Srbije izvodiće gađanje na poligonu Pasuljanske livade od 22. maja do 11. juna i od 20. do 24. juna.

U tom periodu, radi sprečavanja neželjenih posledica, biće zabranjeno kretanje, zadržavanje i boravak ljudi i životinja u tom rejonu.

Vojni akademci će izvoditi artiljerijska, pešadijska, minobacačka i gađanja oklopnim jedinicama na poligonu tih dana od 8 do 24 sata, stoji u saopštenju, koje je potpisao savetnik na poslovima pripreme za odbranu i vanredne situacije Skupštine opštine Paraćin Zoran Vićić.

Foto: Wikipedia

"Poligonski prostor biće jasno označen, obeležen crvenim zastavicama i natpisima sa upozorenjem iz bezbedonsonih razloga", a stanovništvo se upozorava da "ako po završetku vežbi na tom prostoru pronađu neeksplodirane projektile, koji mogu ostati nakon gađanja, o tome obaveste Policijsku stanicu u Paraćinu ili komandu jedinice VS koja je izvodila gađanje i da projektile nikako ne diraju".

Foto: Wikipedia

U saopštenju se ističe da će u selima: Subotica, Zabrega, Buljane, Šaludovac, Gornja Mutnica i Izvor, koja se graniče sa poligonom, "biti istaknuto obaveštenje o predstojećim vojnim vežbama".

#Puška

#Vojska

#vežbanje

'