AKTUELNO

Ekipe Hitne pomoći imale su ukupno 115 intervencija tokom noći.

U Ulici Kneza Miloša u Beogradu jutros je došlo do teške saobraćajne nezgode kada je vozač automobilom udario u banderu, pri čemu su četiri osobe povređene, od kojih tri teško, a dve su reanimirane.

Do te nezgode je došlo u 05:33 časova kod saveznog MUP-a nakon čega su intervenisale tri lekarske ekipe, od kojih je prva prevezla 30-godišnjeg muškarca sa teškom traumom u Urgentni centar na reanimaciju, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Druga lekarska ekipa je u istu ustanovu, takođe na reanimaciju, prebacila 33-godišnjeg muškarca, dok je 35-godišnji muškarac tamo prevezen sa prelomom kuka.

Treća lekarska ekipa prevezla je 24-godišnjeg muškarca na odeljenje ortopedije i neurohirurgije Urgentnog centra.

Foto: Wikipedia

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u 19:08 sati na uglu ulica Huga Klajna i Peđe Milosavljevića na Bežanijskoj kosi, lakše povrede zadobile su dve osobe - 39-godišnja žena i 28-godišnji muškarac, koji su prevezeni u KBC "Zemun".

U Karađorđevoj ulici u 23:15 sati lakše je povređen 47-godišnji muškarac, vozač, koji je takođe prebačen u KBC "Zemun".

Hitna pomoć je protekle noći imala ukupno 115 intervencija od kojih 38 na javnom mestu, dok su se od hroničnih bolesnika za pomoć najviše javljali srčani sa bolom u grudima, a bilo je i šlogova i slučajeva alkoholisanih osoba.

Juče je, navela je Macura, zabeleženo 139 intervencija Hitne pomoći od čega 59 na javnom mestu uključujući šest saobraćajnih nezgoda i jedan udar strujom, koji se smrtno završio.

#Hitna pomoć

#Nada Macura

#Sudar

'