AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, što je postignuto, kako je naveo, dobrim radom policije i svih drugih službi bezbednosti.

Uspeli smo da odvratimo ljude koji se bave organizovanim kriminalom od toga da misle da je naasa zemlja poligon za vršenje svih onih poslova koje oni rade, što ne znači da oni neće takve stvari pokušavati u budućnosti, ali mi ćemo se tome snažno suprotsavljati svakoga dana - rekao je Stefanović.

Kada je reč o terorizmu, kako je naveo, izazovi postoje.

- Mi se upravo dobrim radom trudimo da svako, ko pomisli da bi Srbija mogla biti meta takvog napada, to zaboravi i ne pokušava tako nešto - kazao je Stefanović.

Po njegovim rečima važno je sprečiti prelivanje nestabilnosti iz susednih zemalja, ali i sveta.

Foto: Beta

- Trudimo se da prelivanja nestabilnosti iz nama susednih zemalja, ali i iz sveta, pogotovo onih ljudi koji su otišli u Siriju da se bore a nameravaju da se vrate, ne bude - istakao je Stefanović i dodao da se sve službe trude da takva vrsta ugrožavanja bezbednosti ne bude nešto sa čim će se građani Srbije suočiti.

On je zahvalio policiji i svim ljudima iz bezbednosnih službi na danonoćnom dobrom radu, kao i ljudima koji su radili na ovladavanju migrantskom krizom.

- Mislim da smo pokazali da kao Republika Srbija zrelo, pametno i odgovorno razmišljamo o svim izazovima bezbednosti i da na to dajemo dobre odgovore - naveo je ministar unutrašnjih poslova.

#MUP Republike Srbije

#Nebojša Stefanović

#Terorizam

'