AKTUELNO

Ova vest će vas obradovati.

Isplata učeničkih stipendija i kredita za mesec maj, za školsku 2016/17. godinu, počeće danas, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Mesečni iznos učeničkih stipendija i kredita je 5.400 dinara, navelo je Ministarstvo.

Mesečni iznos učeničkih stipendija i kredita je 5.400 dinara, navelo je Ministarstvo. Iz budžeta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za isplatu učeničkih stipendija izdvojeno je 64.794.600 dinara, dok je za isplatu učeničkih kredita izdvojeno 1.198.800 dinara, piše u saopštenju.

Pravo na učeničke stipendije imaju učenici srednjih škola čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su prvi put upisani u određeni razred u tekućoj školskoj godini, čije se školovanje finansira iz budžeta, koji imaju državljanstvo Srbije, koji stalno postižu odličan uspeh u učenju i vladanju i čiji roditelj ili staratelj ima prebivalište na teritoriji Srbije.

Na konkurs za dodelu učeničkih stipendija mogu se prijaviti učenici I razreda srednje škole koji su u svim razredima od V do VIII razreda osnovne škole postigli odličan opšti uspeh (od 4,50 do 5), odnosno učenici od II do IV razreda srednje škole koji su u svim prethodno završenim razredima srednje škole postigli odličan opšti uspeh (od 4,50 do 5) i koji su iz vladanja imali ocenu primerno (5).

Broj učeničkih stipendija utvrđuje se prema raspoloživim sredstvima u budžetu Republike Srbije za odgovarajuću godinu.

#Novac

#Studenti

#kredit

'