AKTUELNO

Srbija je jedna od najbolje rangiranih zemalja u svetu kada je reč o stopi vakcinacije.

U Srbiji je do sada protiv korona virusa vakcinisano 437.214 građana, a prema poslednjim informacijama, naša država jedna je od najboljih u Evropi pa čak i u svetu po broju vakcinisanih.

U Evropi smo čak drugi po broju vakcinisanih na milion stanovnika, odmah posle Velike Britanije. Posle Srbije su Malta, Island, Danska, Slovenija, Rumunija, Irska, Španija i Portugalija.

Foto: Pink.rs/J. Stanković

Kada je reč o regionu, Srbija je na ubedljivom prvom mestu po broju vakcinisanih na milion stanovnika. Slede Slovenija, Rumunija, Mađarska, Hrvatska i Bugarska.

Po ukupnom broju vakcinisanih, dakle, kada je reč o apsolutnim brojkama, Srbija je u regionu na drugom mestu, posle Rumunije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je jutros da bi do kraja marta i februara u Srbiji trebalo da stigne još milion doza vakcina.

- Odlične vesti za Srbiju. Dobio sam potvrdu od naših prijatelja da ćemo u nekoliko faza, do kraja februara i marta, obezbediti još gotovo milion vakcina. - objavio je jutros u video-snimku na zvaničnom Instagramu Budućnost Srbije predsednik Aleksandar Vučić.

#Vakcina

#koronavirus

#vakcinacija