AKTUELNO

Navode da je u Srbiji u gotovo dve nedelje vakcinisano pola miliona od ukupno sedam miliona ljudi.

Najuticajniji hrvatski mediji na sav glas hvale uspeh Srbije po pitanju vakcinacije protiv kovida-19, za koji je zaslužna politika predsednika Aleksandra Vučića. Jutarnji list tako navodi da je Srbija pretekla Evropsku uniju i postala šampion kontinenta, a portal Indeks takođe navodi da je naša zemlja najbolja u Evropi i dodaje da se u EU gomilaju problemi.

“U zemlji je u gotovo dve nedlje vakcinisano pola miliona od ukupno sedam miliona ljudi, što je najviše nakon Britanije. Dok vakcinacija u EU sporo napreduje, što je izazvalo velike kritike, Srbija je sprovodi brzo zahvaljujući ugovorima s kineskim i ruskim proizvođačima. Srbi mogu birati kojom će se vakcinom vakcinisati, a nude im se Fajzerove, ruski Sputnjik V i Sinofarmove”, navodi Jutarnji list.

Foto: Printscreen

Ovaj list dodaje da se građani Srbije naviše vakcinišu kineskim vakcinama, te da je naša zemlja dobila milion doza sredinom januara.

Hrvatski mediji navode i da je predsednik Vučić nedavno najavio da će “srpski prijatelji poslati još milion doza pre marta”.

Foto: Printscreen

Portal Index navodi da je Srbija, osim kineskih vakcina, uvezla i preko 30.000 doza Fajzerovih vakcina, te 40.000 doza Sputnjika V.

#Hrvatska

#vakcinacija