AKTUELNO

Zoran Đ. otac Jovana Đ.(16) koji se 27. marta upucao pištoljem u njihovoj porodičnoj kući u Despotovcu, a tri dana kasnije, preminuo u bolnici ima važnu poruku za sve roditelje.

- Ne dao bog da se ikome dogodi nešto ovako! Razbio sam taj pištolj, rastavio ga i rasuo po kući, ali on je našao delove, sklopio ga i... bol je neizdrživa - ispričao je Zoran.

Kako kaže, niko do sada nije pisao o samoubistvu njegovog sina, a on je kao unesrećeni otac hteo da svima ukaže na tragediju. Želeo je da se nikome ne ponovi zla kob koja je zadesila njegovu porodicu.

Nikako ne može da shvati kako je dečak sklopio oružje.

Foto: Facebook

- Uzalud sam ga rasklopio i delove sakrio na različitim mestima u kući. Nije bio vičan oružju, ne znam kako ga je sklopio - verovatno je na internetu našao uputstvo, bio je pametan, znao je dobro engleski... - priča Zoran.

Jovan je preminuo tri dana kasnije u bolnici u koju je smešten kada je nakon hica u glavu pao u komu. Motiv tragičnog događaja, Zoran je ubeđen, krije se u ljubavnim problemima s kojima mladić nije mogao da se nosi.

Poslao joj je 107 poruka, dan pre samoubistva još 39

- U petak, tri dana pre samoubistva, odneo je poklon devojci u školu: bili su raskinuli, ali je on pokušavao da obnovi vezu. Kad se vratio iz škole, i u narednim danima vikenda, izgledao mi je dobro. Bio je raspoložen. Kasnije sam, kada sam u policijskoj istrazi dobio listing njegovih poziva, video da je toj devojci poslao 107 poruka u petak, u subotu još 39! U nedelju, međutim, nije bilo nijedne poruke - objašnjava Zoran.

Očajni otac kaže da se odlično slagao sa sinom, kog je voleo i kojim se ponosio.

Bio je dobro dete, ali se u poslednjim mesecima života njegovo ponašanje u školi iznenada promenilo.

- Poslednjih meseci imao je neke sitnije probleme u školi. Bio je i pozvan kod školskog pedagoga jer je sa drugarima puštao neku muziku na času, ometao nastavu. Zbog toga su mu smanjili ocenu iz vladanja, ali nikada nije pravio veće probleme. Bio je miran kao bubica. Nakon njegove smrti, bol je za mene postao neizdrživ. Moram da živim zbog svoje ćerke, ali ne dao bog nijednom roditelju da mu se desi nešto ovako! - kaže Jovanov otac.

Drugo samoubistvo đaka iste škole

Ovo je drugo samoubistvo učenika Medicinske škole u Ćupriji u poslednjih 15 meseci. Naime, u decembru 2015. Milan Petrović (17) iz Ćuprije, takođe učenik te škole, izvršio je samoubistvo takođe hicem iz pištolja u kući.

Da je Jovan prolazio kroz težak period upućivale su i poruke koje je svakodnevno ostavljao na društvenim mrežama, ali i pesme kojima kao da je želeo da se oprosti od svojih najmilijih.

#Ispovest

#Otac

#Samoubistvo

#sin

'