AKTUELNO

Juče se navršilo 20 godina od jednog od najmonstruoznijih terorističkih napada na Kosovu i Metohiji, o tome je bilo reči i danas u emisiji Dušice Spasić na TV Vesti.

Kristijan Kaš, novinar i bivši major KFOR-a gostovao je danas na TV Vesti kod Dušice Spasić i tom prilikom pričao o zločinu u Livadicama koji se dogodio pre 20 godina kada je napadnut autobus Niš ekspresa. Inače, Kaš je tada sat vremena nakon ovog zločina bio na licu mesta.

Foto: TV Vesti

Ja sam tada došao kao novinar. Šta smo videli? To je bilo strašno. Mi smo videli kako gori metal, gume, plastika, sve... Slikao sam i pravio sam priču za jedan list u Norveškoj - priča Kaš za TV Vesti, a zatim je komentarisao i informacije da se znalo da će doći do ovog napada.

Foto: TV Vesti

Amerikanci su imali vrlo prljavu igru. Albanci su tamo imali slobodan prostor za svoje terorističke aktivnosti. MUP Jugoslavije i KFOR nisu smeli da idu u tu zonu. Ja sam bio u toj zoni, to je bio terorizam. OVK je planirao napad. Ja sam došao prvi put 11. januara 2000. godine na Kosovo. Hteli su da ja budem portparol NATO pakta na Kosovu, nisam dobio tačno tu poziciju, ali imao sam poziciju da budem šef interneta. Imali smo uspešan sajt s vestima - govori Kaš.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, Orion - 603, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

Autor: S. K.