AKTUELNO

Tri dana prošlo je otkako je nestao mladić Jovan Veselinović (18) iz Niša, a njegova majka kako su preneli mediji juče je primila poziv da je momak viđen u Beogradu. Jovan je nestao oko 23 sata u Bulevaru Nemanjića u Nišu, kada se od druga vraćao kući.

Na TV Vesti kod Dušice Spasić danas su gostovali Nadežda Spajić, iz PU Beograd, kao i novinar TV Pink Mladen Mijatović. Na samom početku gostovanja Spajić je ispričala kakva je procedura potrage. Mijatović je zatim istakao i kako se ovi slučajevi pozitivno završe u 99 posto slučajeva, s obzirom na to da se maloletna lica na kraju vrate kući.

Foto: TV Vesti

Sa potragom se kreće nakon što se podnese prijava za nestanak lica. To je postupak koji zahteva hitnost. Uzima se prijava sa što više podataka, o kretanju lica, o njegovim navikama... Vrše se provere s porodicom, prikupljaju se informacije. To je postupak koji zahteva što veću hitnost - izjavila je Nadežda Spajić za TV Vesti.

Foto: TV Vesti

Pozitivno se reši više o 99 posto slučajeva, to je ono što je dobro. Ovakvi slučajevi nisu specifični samo u Srbiji, već se nestala maloletna lica pojavljuju u svim drugim delovima Evrope i sveta. Mi se trudimo da svojim radom i izveštavanjem pomognemo policiji i organima - rekao je Mladen Mijatović, a zatim je Nadežda Spajić rekla kada se pomisli na najgore:

Foto: TV Vesti

To sve zavisi od svake prijave. Mi takvih prijava još nemamo. Roditelj najbolje poznaje dete, ukoliko se nikada nije desilo da je dete nedostupno, da se ne javi, to je indicija da mu se nešto desilo. Od maloletnih lica često - rekla je Spajić.

Foto: TV Vesti

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, Orion - 603, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

Autor: S. K.