AKTUELNO

U poslednjih nedelju dana pripadnici saobraćajne policije su identifikovali veći broj vozača koji su vozili pod uticajem alkohola i psihoaktivinih supstanci. O tome, kao i o drugim aktivnostima policije danas je bilo reči na TV Vesti.

Novinar TV Vesti Miloš Simić razgovarao je sa Bobanom Milinkovićem iz saobraćajne policije, koji je istakao kako su od početka godine isključili 200 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Foto: TV Vesti

Vozači se zadržavaju 12 časova u stanici, a njihovo isključenje traje 24 sata. Što se tiče testova, oni su prilično pouzdani. Svakako da s toplijim vremenom, određeni deo vozača se odluči da upravlja vozilom većim brzinama. Nije samo stanje kolovoza nešto zbog čega treba voditi računa o brzini kretanja, postoji i drugi niz faktora, zbog toga su radarske kontrole intenzivnije s lepšim vremenom - govori Milinković i dodaje da će u narednom periodu biti i posebne provere vezivanja pojaseva.

Foto: TV Vesti

To je jedan od prioriteta, imajući u vidu da je prošle godine 127 lica poginulo u putničkim vozilima, a da nisu koristili pojas - priča Milinković za TV Vesti.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, Orion - 603, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

Autor: S. K.