AKTUELNO

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 3.257 obolelih od korona virusa. Od tog broja, 1.041 novi slučaj je u glavnom gradu, što je gotovo stotinu više u odnosu na jučerašnji presek.

Na drugom mestu nalazi se Novi Sad sa 195 novoobolelih, dok je Vranju pozitivno još nova 134 pacijenta.

U ovom gradu danima već broj zaraženih drastično raste, što pokazuje i činjenica da su na ovoj neslavnoj listi preskočili čak i Niš, koji broji 126 pozitivnih testova za dan.

U još jednom gradu Srbije imamo više trocifren ishod, a reč je o Kragujevcu sa 123 nova pacijenta.

U Kraljevu je registrovano još 84, a u Aranđelovcu 72. Svega jedan pozitivan manje je u Kruševcu, dok je skok primetan i u Pančevu (63).

Slede ih Novi Pazar sa 47, zatim Paraćin sa 46, a potom i Subotica sa 41 pozitivnim tesstom u poslednja 24 lasa.

U Vrbasu, Užicu i Kuli brojka je "stala" na 38, dok je u Čačku registrovano još 34 zaražena korona virusom.

Pola miliona primilo drugu dozu

U Srbiji je, prema najnovijim podacima Vlade Srbije, izvršeno 1.287.541 vakcinacija protiv korona virusa. Od toga, gotovo pola miliona građana je primilo i drugu dozu, a tačlna brojka iznosi 471.452.

Prema broju vakcinacija na milion stanovnika, Srbija je druga u Evropi, posle Velike Britanije, a prema broju drugih doza na milion stanovnika naša zemlja je prva u Evropi. Posle Srbije su Malta i Danska.

U svetu je Srbija na 6. mestu po broju vakcinacija na milion stanovnika, posle Izraela, Sejšela, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije i SAD.

#koronavirus