AKTUELNO

Ambasador Republike Koreje Nj.E. gospodin Hjong-ćan Če, savetnik, Donghvan Če i drugi sekretar, Li Garam danas su  posetili Dom zdravlja u Smederevskoj  Palanci i uručio donaciju u zaštitnim maskama.

Sastanku u Domu zdravlja prisustvovali su, pored gostiju,   predsednik opštine, Nikola Vučen, načelnica Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj Opštinske uprave, Mima Blagojević, direktor, Doma zdravlja, dr Milan Matejić,  glavna sestra Doma zdravlja, Danijela Petrović kao i predstavnici fabrike Kjungšin Kejbl.  

Foto: Opština Smederevska Palanka

Predsednik opštine, Nikola Vučen zahvalio je ambasadi Republike Koreje i ambasadoru Čeu na donaciji i prijateljstvu. – Nas u narednom periodu očekuje otvaranje južnokorejske  fabrike Kjungšin Kejbl, na čemu takođe dugujemo veliku zahvalnost ambasadoru Čeu.

On je  prepoznao našu iskrenu želju za stanim investicijama i želju da se u Palanci sagradi ovakva fabrika. Uz pomoć države i predsednika Vučića, potrudili smo se da prve starne investicije tu i ostanu. Kroz ovakvo zajedničko delovanje prepoznaju se pravi prijatelji. U naredno periodu gradićemo Kjungšin Kejbl  zajedno, a uz to i  naše prijateljske odnose. Još jednom veliko hvala, izjavio je Vučen.

Foto: Opština Smederevska Palanka

Ambasada Republike Koreje u Beogradu donirala je zaštitnu medicinsku opremu i drugim zdravstvenim ustanovama u Srbiji ali, kako je istako ambasador Hjong-ćan Če, ovo je prva poseta Domu zdravlja gde je lično uručio donaciju.

On je istakao da je Smederevska Palanka za njega posebno mesto u kome je kompanija Kjungšin Kejbl odlučila sa investira. Uprkos pandemiji radovi nisu stali i fabrika je sagrađena mnogo brše neko što je planirano. –Voleo bih sa i u budućnosti nastavimo sardanju između Srbije i Republike Koreje.

Foto: Opština Smederevska Palanka

Želeo bih da ova investicija bude model drugim kompanijama da investiraju u Srbiju. Ovo je treći put da sam u Smederevskoj Palanci, što se do sada nije dešavalo da posetim jedan grad više puta. Odlučio sam ovde da doniram zaštitnu opremu.

Kao što je predsednik opštine Vučen rekao , pravi prijatelji se poznaju  onda kada je nevolja, mi smo kao pravi prijatelji želeli da pomognemo upravo vama u Smederevskoj Palanci, rekao je ambasador u izjavi za medije.

#Donacija

#ambasador

#maske