AKTUELNO

Pored prolećnih temperatura koje su zabeležene u danima za nama, meteorolog Đorđe Đurić sada je najavio i Baba Martu i sneg.

-U utorak na severu Srbije promenljivo oblačno i suvo. U ostalim predelima oblačno, na jugu sa kišom, na planinama sa snegom. U toku večeri i noći ovo naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom proširiće se i na ostale predele Srbije, izuzev na Vojvodinu gde će ostati suvo. U toku noći kiša će i u nižim predelima preći u susnežicu i sneg - napisao je Đurić na Fejsbuku.

Minimanlna temperatura kretaće se sutra od - 4 na severu do dva stepena na jugu Srbije, dok će u Beogradu biti -1. U najtoplijem delu dana živa u termometru biće oko petog podeoka na jugu, do devetog na severu zemlje. U Beogradu maksimalnih sedam.

-U sredu na severu Srbije promenljivo oblačno i suvo. U ostalim predelima biće oblačno i veoma hladno sa kišim, susnežicom i snegom, uz povećanje snežnog pokrivača u brdsko-planinskim predelima, a manji snežni pokrivač formirao bi se ponegde i u nižim predelima južne i centralne Srbije - najavio je Đurić.

Međutim, susnežica i sneg očekuju se i u Beogradu u jutarnjim časovima.

-U nižim predelima Srbije ne očekuju se značajnije formiranje snežnog pokrivača, a ukoliko dođe do formiranja, tokom dana će se brzo topiti. Najviše snega biće na jugu Srbije, gde bi trebalo da padne 10 do 20 centimetara snega - navodi meteorolog.

Maksimalna temperatura od 1 na jugu do 9 na severu Srbije, u Beogradu do 7 stepena. Krajem dana i tokom večeri razvedravanje.

I narednih dana se očekuje pretežno sunčano ili umereno oblačno.

-U četvrtak maksimalna temperatura tokom dana biće od 6 do 12, u Beogradu do 11 stepeni. U petak umereno oblačno. Na severu jače naoblačenje, krajem dana sa kišom. Za vikend toplije, ali promenljivo oblačno, ponegde sa kišom, a biće uslova i za lokalne pljuskove sa grmljavinom. Maksimalna temperatura od 13 do 17 stepeni, u Beogradu oko 15 - napisao je Đurić.

#Prognoza

#vremenska prignoza