AKTUELNO

Darko je anesteziolog. Darko ima 39 godina.

Darko je intubiran. Moj Darko se danas bori za goli, tako voljeni, život!

Ovaj post Lejle Stojanović njegove prijateljice i koleginice danas se deli Tviterom. Mnogi Darkovi pacijenti i prijatelji su potreseni i šalju poruke ohrabrenja i podrške.

- Mom dragom Darku medicina je umetnost i izazov koji je otkrivao svaki dan i najveća ljubav. On je bio taj koji je iznalazio rešenja, marljivo radio dan noć, neprestano se usavršavao, borio se svime što ima za svoje najosetljivije pacijente. Sada smo mislima uz njega svi, njegova porodica, kolege i prijatelji - ovim rečima uputila je Lejla podršku mladom doktoru na svom tviter nalogu.

Godinama se ovaj lekar borio za živote svojih pacijenata, a danas se dr Darko Purić zaražen korona virusom bori za sopstveni. Mladi anesteziolog je u vrlo teško stanju, intubiran je i na aparatima. Kako saznajemo, leži na VMA.

Doktoru Purići osim prijatelja i najmilijih, na njegovom tviter profilu poruke podrške za brz oporavak neprestano šalju i oni koji ga nisu poznavali.

- Proći će sve kao ruzan san, biće dobro, mora da bude - samo je jedna od poruka podrške koja se može videti na njegovom tviter profilu.

Zabrinutost i saosećanje drugi su iskazali molitvama za brzo ozdravljenje doktora.

- Bože daj mu snage, vrati ga porodici, nemoj ga sebi. Još je prerano...

- Ne znam ni šta da napišem. Moliću se za njega, za njih, za sve dobre ljude ovog sveta - jedna je u nizu emotivnih poruka podrške na tviteru.

Ovo je još jedan slučaj koji nam govori da se korona virus ne šali i da može da ostavi zaista velike komplikacije na organizam.

#Darko Purić

#Lekar