AKTUELNO

U prvoj nedelji marta u Studentskoj poliklinici registrovano je 139 studenata zaraženih virusom korona, što je značajno više u odnosu na period s početka februara, kada je na nedeljnom nivou bilo 35 do 40 novozaraženih akademaca.

Rektorka Univerziteta u Beogradu prof. Ivanka Popović kaže da je od 1. septembra prošle godine do 7. marta ove godine u Studentskoj poliklinici u Beogradu zabeleženo 1.834 pozitivna studenta.

- Studentska poliklinika je otvorena za sve studente, svih univerziteta u Beogradu. Istina je da najviše ima studenata sa Univerziteta u Beogradu - navela je ona.

Pojašnjava da je u drugoj polovini janura i početkom februra bila stabilna situacija, da je na nedeljnom nivou beleženo 35 do 40 pozitivnih studenata.

Od 15. februara počinje da raste broj novozaraženih, te je tako u nedelji od 15. do 21. februara bilo 64 zaražena akademca, od 22. do 28. februara 122 pozitivna i u prvoj nedelji marta 139 zaraženih studenata.

- To je izuzetno veliki broj pozitivnih, ne ulazeći u to koliko su to ozbiljni slučajevi - rekla je Popović.

Ona je navela da je od direktora Studentskog centra Beograd Gorana Minića dobila informaciju da su zaražena četiri student, koji borave u domu, ali da oni nisu u svojim sobama, kao i da je prazna studentska kovid bolnica, koja se nalazi u domu "Kralj Aleksandar I", poznatiji kao Lola.

- Od njega sam dobila informaciju da su četiri studenta pozitivna, ali da nisu u domu, već kod kuće - rekla je Popović.