AKTUELNO

Jovana Preković, pripadnica Sportske jedinice Ministarstva odbrane, pobednik je finala Premijer lige u karateu, koja je u organizaciji Svetske karate federacije održana od 12. do 14. marta u Istanbulu. Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović čestitao je Jovani Preković osvajanje zlatne medalje.

„Čestitam Vam od srca. Ponosni smo što ste pripadnica Ministarstva odbrane, što nižete vrhunske rezultate i časno predstavljate našu zemlju širom sveta. Hvala Vam, draga Jovana, još jednom na svemu što činite za našu Srbiju“, rekao je ministar Stefanović.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Aktuelna prvakinja sveta u kategoriji - 61 kg – Jovana Preković pobedila je u prva tri kola takmičarke iz Slovačke, Švajcarske i Hrvatske. U polufinalnom meču savladala je takmičarku iz Irana Šimu Alesadi rezultatom 6:3 i plasirala se u finale koje je na programu bilo danas, u kojem je Rozita Alipourkešak zbog povrede odustala od finalne borbe.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

„Prezadovoljna sam ovim uspehom u Premijer ligi koji je još jedna potvrda moje odlične trenutne forme. Žao mi je što se moja protivnica u finalu povredila i što nije bilo finalnog meča. Nastavljam dalje sa pripremama, za narednu Premijer ligu i prvenstvo Evrope. Radujem se i Olimpijskim igrama jer već imam normu za Tokio i nadam se novom uspehu na najvećem sportskom spektaklu”, izjavila je Jovana Preković u telefonskom razgovoru nakon pobede u Premijer ligi u Istanbulu.

#Jovana Perković

#Ministarstvo odbrane