AKTUELNO

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković posetio je danas zaposlene u Domu zdravlja Zvečan i poručio da se ta zdravstvena ustanova po opremljenosti, uslovima i kvalitetu rada ni po čemu ne razlikuje od bilo kog doma zdravlja u Beogradu.

Petković je uručio Domu zdravlja Zvečan rendgen aparat i najavio da će uskoro stići i sanitetsko vozilo koje je obezbedila Kancelarija za KiM, te da će se nastaviti ulaganje i u ostale zdravstvene institucije na KiM, prenosi Kosovo onlajn.

Petković, koji je u dvodnevnom obilasku srpskih sredina na KiM, naglasio je da to govori o tome koiko država Srbija pomaže zdravstvo na prostoru Kosova i Metohije i koliko će pomagati u narednom periodu.

"Kancelarija za KiM zajedno sa Ministarstvom zdravlja čini sve da pomogne našim lekarima, medicinskim sestrama i ostalom osoblju, upravo zbog toga što su naši lekari i medicinske sestre danas pravi heroji i na prvoj liniji odbrane života u borbi protiv korone", rekao je Petković.

Naglasio je da, zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj ličnoj inicijativi, počinje rekonstrukcija KBC u Kosovskoj Mitrovici, ali i izgradnja potpuno nove bolnice u Gracanici.

"Do sada smo uspeli da zaposlimo više od 200 medicinskih sestara i 70 lekara, a biće raspisan i konkurs za dodatnih 40 medicinskih sestara. To sve govori da želimo da pomognemo našem narodu na KiM, da ima kvalitetno zdravstvo i sve mogućnosti kao što imaju svi u centralnoj Srbiji", poručio je Petković.

Pozvao je građane u srpskim sredinama da se odazovu na vakcinaciju i naveo da mogu i u Zvečanu, ali i svakoj zdravstvenoj ustanovi da se prijave.

Dodao je i da Kancelarija za KiM organizuje prevoz do tri tačke gde se obavlja vakcinacija - u Raški, Kuršumliji i u Bujanovcu.

"Iskoristite ovu mogućnost koju pruža država Srbija, koja je danas gotovo jedina u regionu koja ima vakcine. Prvi smo po vakcinaciji u Evropi. Iskoristite tu šansu i vakcinišite se. Danas se naš prostor i opstanak Srba ovde na KiM brani ne samo diplomatskom borbom, ne samo ekonomskim razvojem nego i vakcinacijom", istakao je Petković.

Direktor Doma zdravlja u Zvečanu Ivan Vasić zahvalio je Petkoviću na vrednoj donaciji i poručio da je to potvrda o kontinuitetu brige države i Kancelarije za KiM za svo srpsko stanovništvo na KiM.

Vasić je pozvao sve građane iz srpskih sredina na KiM da se vakcinišu.

"To je jedini način da pobedimo ovu pošast i da nam se koliko toliko životi vrate u normalu", rekao je Vasić.

#Kancelarija za Kosovo i Metohiju

#Zvečan