AKTUELNO

Načelnica Bolnice za ginekologiju i akušerstvo Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović" Slađana Mihajlović kaže da raste broj kovid pozitivnih trudnica koje razvijaju sve teže kliničke slike.

Doktorka Slađana Mihajlović kaže da se nastavlja borba protiv koronavirusa i da je u Bolnici za ginekologiju i akušerstvo Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović" trenutno šest kovid pozitivnih pacijentkinja.

"Od početka godine rođeno je 25 zdravih beba od kovid pozitivnih mama. Tokom prošle godine smo ih imali 177, tako da raste broj kovid pozitivnih trudnica, što je veoma zabrinjavajuće", naglašava doktorka Mihajlović.

Ističe da su trudnice dosta ugroženije u odnosu na prvi i drugi talas epidemije.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Mislim da su se opustile i da ih je lepo vreme izmamilo napolje i po kafićima. Teže su kliničke slike neminovno. Kod nas leže samo trudnice kojima je potrebna terapija kiseonikom i instravenska

Kaže da se kovid pozitivne trudnice sa blažim simptomima pregledaju u kovid ambulantama po Beogradu.

"I mi imamo kovid ambulantu za trudnice, ordinira im se terapija i kontrolišu se. U slučaju da je za hospitalizaciju, onda se prima na bolničko lečenje", kaže doktorka Mihajlović.

Ističe da svako treba da radi svoj posao i da svi oko trudnica treba da se vakcinišu i da se čuvaju.

"Poštovanje mera je broj jedan. Kada se razbole i kada dođu kod nas, već su nešto propustili i napravili grešku", ističe doktorka Mihajlović.

Kaže da se između 24. i 34. nedelje trudnoće javlja najteža klinička slika kod kovid pozitivnih trudnica.

#Trudnice