AKTUELNO

Danas se obeležava 22 godine od NATO bombardovanja Srbije. Svake godine u 20 i 05 sati, građani Češke, ispred Ambasade naše zemlje u Pragu, solidarišu se sa Srbima koji su 1999. godine bili izloženi napadima Nato snaga.

Milutin Miša Ilić, predsednik Nevladine organizacije "Geopolitiko" i nezavisni novinar, istakao je kako je deo svog života posvetio zbližavanju dva bratska naroda.

Foto: TV Vesti

Deo svog života posvetio sam zbližavanju dva bratska naroda, bratstvu Čeha i Srba. Oni svake godine, od te nelegitimne odluke da se bombarduje Jugoslavija, u 20:05 pala je prva bomba, ispred Ambasade Srbije u Pragu - rekao je Ilić.

Foto: TV Pink Printscreen

Osim o godišnjici od početka NATO bombardovanja nad Srbijom, Ilić je pričao i o situaciji s koronavirusom u Češkoj. Tom prilikom je istakao kako u ovoj zemlji od prošle godine ne radi nijedan kafić, kao i da oni nemaju vakcine kao Srbija.

Od prošle godine nijedan kafić u Češkoj ne radi, ja ne znam kako ti ljudi žive. Kada je krenula pandemija, u Češkoj su bili izuzetno disciplinovani. U Češkoj nema vakcina - rekao je Ilić.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

Autor: D.B.