AKTUELNO

U ovom talasu ima više pacijenata sa težom kliničkom slikom koji ostaju na bolničkom lečenju duže. I dalje je ozbiljna situacija kada je reč o prijemu kovid pacijenata u bolnicama Kliničkog centra Srbije, rekao je Milika Ašanin, direktor KCS.

- Imamo veliki broj pregleda, oko 250 za 24 sata u trijažnom centru Infektivne klinike. U kovid bolnici u Batajnici dnevno imamo i po 83 prijema a u toj bolnici se na lečenju nalazi 900 pacijenata. Od toga su 102 pacijenta na intezibnoj nezi dok je 58 intuburano. Bolnički kapaciteti Infektivne klinike su takođe popunjeni i tamo imamo 100 hospitalizovanih - rekao je Ašanin.

Istovremeno i dalje traju radovi na renoviranju zgrade poliklinike i izgradnji nove zgrade KCS, ali ni kovid ni radovi nisu smanjili rad sa ne-kovid pacijentima.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Od marta do marta 2020-2021. godine smo u Poliklinici imali oko 350.000 ambulantnih ili dijagnostičkih procedura a 26.000 pacijenata je primilo terapiju preko dnevnih bolnica - rekao je Ašanin.

Od 1.aprila zatvara se poliklinički rad u KCS ali, kako kaže Ašanin, biće zadržan isti obim rada i sve organizacione jedinice biće razmešteni po drugim objektima u okviru KCS. Biće izmešteno sve osim labaratorije "Vatreno oko", pet skener centra, interventne radiologije, angio-sala i centralne biohemije i labaratorije za mikrobiologiju.

#Milika Ašanin