AKTUELNO

Nakon dogovora koji su juče postigli Srbija i Grčka, da će ova južnjačka zemlja biti otvorena za srpske turiste već od sredine aprila sa potvrdom o vakcinaciji ili negativnim PCR testom, u turističkim agencijama su se dva dana usijali telefoni.

Milan Lainović, vlasnik jedne od najstarijih turističkih agencija u Srbji, kaže da i dalje vlada veliko interesovanje za Zanzibar, Maldive, Tursku, Egipat i Albaniju, ali da od ponedeljka masa ljudi zove da se raspita za Grčku.

Foto: Pixabay.com

- Ono što me posebno raduje je da su nam se neki javili i rekli da će se sad vakcinisati da bi mogli sa nama da putuju u Grčku! Tako da mislim da će ovakav potez povećati i obuhvat vakcinacije, jer je Grčka ipak omiljena destinacija naših turista. Veliko interesovanje vlada za Kefaloniju, Skijatos, Krf, Pargu, Lefkadu, Krit i Rodos, a recimo na Kefaloniji možete letovati 11 dana u apartmanu sa avionom, transferom, vodičem i svime već za 279 evra, dok je za Krf sve to košta 270 evra - kaže Lainović za beogradske medije i potvrđuje da prednost imaju oni turisti koji prošle godine nisu iskoristili svoja putovanja.

- I oni nam se javljaju u velikom broju, imaju prvenstvo i sada radimo na tome da im zamenim termin putovanja i da promenimo neke sitince da bi im sve odgovaralo. Veliki je potez država učinila sa ovim dogovorom sa Grčkom - dodaje on.

#Grčka

#Putovanja

#agencije