AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da danas ili najkasnije sutra da ćemo imati trećinu vakcinisane punoletne populacije u Beogradu.

- U narednih sedam dana imaćemo pola miliona vakcinisanih. Zaključno sa jučerašnjim danom mi smo u Beogradu revakcinisali 306.708 lica ili 21,78 odsto punoletne populacije – rekao je Vesić za Pink dodajući da se približavamo trenutku kada će svaki četvrti punoletni Beograđanin ili Beograđanka biti revakcinisan.

Foto: TV Pink Printscreen

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja prof. dr Berislav Vekić rekao je da građani očigledno da ne shvataju ozbiljnost situacije sa koronavirusom, te da bi on istakao da je trenutno u zdravstvenom sistemu ozbiljna situacija.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kapaciteti su nam praktično 95 odsto popunjeni, proširujemo kapacitete sa novim, opštim bolnicama i specijalnim bolnicama i RH centrima – rekao je Vekić za Pink.

- Kapaciteti od 900 mesta nove kovid bolnice u Batajnici neće biti popunjeni, međutim ja sam juče boravio tamo skoro ceo dan i bio u crvenoj zoni i gledali na koji način možemo da proširimo te kapacitete u organizacionom smislu – dodao je on.

Vekić je naglasio da je juče u toj bolnici bilo 915 pacijenata, napominjući da su sva četiri KBC-a u Beogradu popunjena...

- Slična situacija je i širom Srbije – kaže Vekić, apelujući na ljude da se vakcinšu.

#Berislav Vekić

#Goran Vesić

#vakcinacija