AKTUELNO

Turističke agencije i ove godine imaju bogatu ponudu aranžmana za zimski odmor.

Sezona zimskih godišnjih odmora je sve bliže, pojedini planinski vrhovi već su prekriveni snegom, a ako aranžman rezervišete ranije možete uštedeti do 10 odsto.

Cene aranžmana u vreme novogodišnjih praznika su značajno veće - zavisno od smeštaja i usluge - čak tri puta veće.

Ponuda je, kao i cene raznovrsna, a Bugarsku koja je i prethodnih godina važila za najpovoljniju ove godine u krak prati Francuska, ako se zanemari cena ski pasa i prevoza.

BUGARSKA

Foto: Foto: Pixabay

Bugarska je jedna od najpopularnijih destinacija za odmor kada su u pitanju turisti iz Srbije, kako u letnjem, tako i u zimskom periodu.

Zimski centri u Banskom nude smeštaj već od 32 evra za sedam noćenja, dok je cena ski pasa u najvećem ski centru u Bugarskoj na planini Pirin za šest dana 174 evra, a dnevni je 30 evra.

Najpovoljniji aranžman u Borovecu, koji važi za jedan od najprestižnijih skijaških centara u istočnoj Evropi, a nalazi se na planini Rila u gustoj borovoj šumi, košta 73 evra za sedam dana po osobi u šestokrevetnom apartmanu.

Cena povratne autobuske karte za Bugarsku je oko 50 evra.

SRBIJA

Foto: Foto: Wikipedia

Kada su u pitanju domaće destinacije, najpovoljniji smeštaj na Kopaoniku košta 39 evra za sedam noćenja, na Staroj planini od 85 evra za dva dana All Inclusive usluge.

Na Zlatiboru najam četvorokrevetnog apartmana košta 98 evra po osobi.

SLOVENIJA

Za zimovanje u Sloveniji u Kranjskoj Gori za sedam noćenja treba izdvojiti najmanje 154 evra po osobi za najam apartmana za sedam dana. U cenu nije uključen prevoz.

FRANCUSKA

Foto: Foto: Pixabay

U Francuskoj se može naći aranžman već od 41 evro po osobi za sedam noćenja. U pitanju je smeštaj u zimskom centru nedaleko od Tinja u blizini planinskog glečera Grande Motte.

Cena se odnosi na smeštaj u osmokrevetnoj sobi, dok je najam dvokrevetnog apartmana 165 evra u vili sa četiri zvezdice. Šestodnevni ski pas iznosi oko 300 evra.

Ako se odlučite za ovu destinaciju računajte i na trošak prevoza koji je za povratnu autobusku kartu iznosi oko 150 evra.

BOSNA I HERCEGOVINA

Za odmor u komšiluku - u Bosni, potrebno vam je najmanje 140 evra za sedam noćenja, koliko staje smeštaj u dvokrevetnoj sobi na Jahorini.

U pitanju su apartmani u naselju Velika dvorišta, a šestodnevni ski pas za odrasle iznosi 87 evra, dok je cena povratne karte 35 evra.

ŠVAJCARSKA

Oni sa dubljim džepom zimski odmor mogu provesti u Švajcarskoj.

Za sedam noćenja sa polupansionom u Davosu potrebno je najmanje 791 evra. Posebna pogodnost ovog aranžmana je to što dete boravi gratis, a u cenu nisu uračunati hrana i prevoz.

S. Milovanov

'