AKTUELNO

Ekipa redakcije „Borba“ bila je gost Umetničke galerije „Nadežda Petrović“ u Čačku, kojoj je u februaru mesecu, povodom obeležavanja jubileja dodelila specijalno priznanje za doprinos kulturi.

Prvi čovek ove ustanove, direktor Galerije Branko Ćalović srdačno je dočekao i ugostio članove redakcije „Borba“ i zajedno sa kustosom Draganom Božović predstavio rad galerije i uputio u zanimljiv život naše najpoznatije slikarke.

Foto: Borba

- Posebno nam je drago što smo danas u ovakvoj jednoj ustanovi kulture, koja traje već šest decenija, i kojoj smo sasvim zasluženo dodelili priznanje za doprinos kulturi, obzirom da je Galerija i tokom pandemije otvorila svoja vrata posetiocima, izjavio je direktor Borbe, Andrija Jorgić.

Nakon posete čuvenoj galeriji, na gradskom trgu i ispred Doma kulture Čačak, „Borba“ je promovisala martovski broj časopisa, koji za temu ima upravo ovaj grad i njegove turističke lokalitete, a građani koji su se tom prilikom zatekli na Trgu dobili su besplatne primerke „Borbe“, koje su sa oduševljenjem prihvatili.

Foto: Borba

Posebna zanimljivost u Čačku je caffe Borba, upečatljivo zdanje jarko crvene boje, inače zgrada koja je nekada služila za distribuciju lista, i koja pored toga što je promenila namenu, a potom i vlasnike, ipak je zadržala duh i pet ćiriličnih crvenih slova.

#časopis Borba