AKTUELNO

Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, kaže da je proizvodnja vakcina protiv koronavirusa u Srbiji za svaku pohvalu.

Ovakva vest da ćemo imati domaću proizvodnju vakcina protiv ovog virusa je za svaku pohvalu i to će reći svaki normalan čovek. Čitava ova inaćenja, da tako nazovem, oko toga da li treba ili ne treba... Pa, čekajte ljudi. Kada pogledate, da li imate uvid šta se nalazi u aspirinu, kafetinu ili bilo čemu što pijete na šake, a da ne govorim šta jedemo i šta pijemo - rekao je Čanak.

Foto: TV Pink Printscreen

Čanak govori i kako su se članovi njegove porodice i on vakcinisali različitim vakcinama, a zatim je istakao da nije važno kog proizvođača je cepivo, već da je važno sprečiti teške simptome ili smrt.

Foto: TV Pink Printscreen

Kada se pojavi nešto ovako, naravno da se mora boriti. Ja mislim da je to s proizvodnjom vakcina, kao i sa praksom vakcinisanja, jedna izvanredna i dobra praksa za Srbiju, jer se time polako izlazi iz stereotipa o Srbiji. U mojoj porodici, svu smo primili različitu vakcinu, sticajem okolnosti, jer nije važno koja je vakcina, važno je da spreči teške simptome ili smrt. Ko god se ne vakciniše direktno je odgovoran za ljudske živote i za njihov gubitak - istakao je Čanak.

Foto: TV Pink Printscreen

Detaljnije o svemu u nastavku: