AKTUELNO

Najnoviji podaci o epidemiološkoj situaciji u Srbiji.

U Srbiji su u prethodna 24 sata na koronavirus testirano 10.262 osobe od kojih je 2.069 novozaraženih.

Preminulo je 37 pacijenata, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije trenutno se nalazi 218 obolelih.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić, Pink.rs

Podsetimo, juče je bilo zaraženo 2,583 ljudi, a preminule su 34 osobe.

Inače, član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa i epidemiolog dr Branislav Tiodorović rekao je ranije da je epidemiološka situacija u našoj zemlji prešla iz vanredne u nepovoljnu i da to ne važi za celu zemlju.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije, Slobodan Miljević

Takođe, u narednom periodu očekuju se dve važne odluke - otvaranje restorana, jer je u Beogradu vakcinisano skoro 40 odsto građana, kao i usvajanje protokola o organizovanju događaja. Beograd je pao ispod 700 zaraženih u odnosu na početak februara, što je rezultat ostvaren zahvaljujući vakcinaciji.

Foto: Tanjug/Strahija Aćimović

Jutros su mediji preneli i da se u Kliničko-bolničkom centru "Dragiša Mišović" u Beogradu trenutno, zbog virusa korona nalazi 11 dece. Najmlađi pacijent ima samo 11 dana. Doktorka Zorica Živković kaže da stanje najmlađeg pacijenta nije ugrožavajuće, odnosno da se može reći da je stabilno.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić, Printscreen YouTube/TVKopernikus, Pink.rs

Foto: Beta/Saša Đorđević

Dečak Dušan (8) iz mesta Džep opština Vladičin Han, zaražen koronavirusom, i dalje se bori za život u Nišu gde je na respiratoru. To je potvrdio i njegov otac Stanko koji je rekao da je cela porodica zaražena koronom.

BUDITE ODGOVORNI I ČUVAJTE ZDRAVLJE!

SVE VESTI O KORONAVIRUSU MOŽETE ČITATI OVDE!