AKTUELNO

Virus korona je u poslednja 24 sata potvrđen kod 2.069 osobe, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 37 pacijenata.

Korona brojke su iz dana u dan sve bolje, a prema poslednjem preseku najveći broj novozaraženih i danas je u Beogradu gde je registrovano još 575 novih slučajeva virusa.

Na drugom mestu je Novi Sad sa 103 i to je pored Beograda jedini grad sa trocifrenim brojkama.

U ostalim mestima u Srbiji situacija izgleda ovako:

Niš -  74Kragujevac - 61Šabac - 56Valjevo  - 45Subotica  - 43Čačak  - 43Kraljevo - 39Novi Pazar - 33Smederevo - 32Kruševac  - 29Leskovac - 27Sremska Mitrovica - 25Kikinda - 25

Foto: Beta/Saša Đorđević

U Srbiji je do sada dato ukupno 3.068.643 doza vakcina. 1.238.871 građana primilo je i drugu dozu cepiva.

Podsetimo, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da se u narednom periodu očekuju dve važne odluke - da se otvore restorani jer je, kako je istakao, u Beogradu vakcinisano skoro 40 odsto građana.

- Očekujem da Vlada usvoji protokole koje su predložili Grad Beograd, Zavod  za javno zdravlje i ivent industrija o organizovanju događaja. Mi smo predložili četiri protokola: oni koji se odnose na organizovanje svadbi i manjih događaja, mada svadbe mogu da budu i veći događaji, ali zadržali smo se za sada da ipak budu u određenim uslovima. Zatim organizacija kongresa, seminara, festivala, koncerata - rekao je Vesić.