AKTUELNO

Jutros je vrlo mali broj turista iz Srbije krenuo u Grčku, nakon što su grčke vlasti donele odluku da se u ovu zemlju može ući iz Srbije, ali jedino preko Bugarske, uz potvrdu o vakcinaciji ili važeći PCR test.

Kako se saznaje, od jutros je, od momenta kada je ova odluka grčkih vlasti stupila na snagu, veoma mali broj državljana Srbije krenuo put Grčke, bilo ih je svega nekoliko, a većina su vlasnici nekretnina u toj zemlji pa žele da iskoriste priliku da obiđu svoje nekretnine, izmire račune i slično.

Jedan od retkih srpskih državljana koji je odlučio da s porodicom prvog dana krene put Grčke na odmor je Nišlija Aleksandar Mitić, koji kaže da pozdravlja relaksaciju antipandemijskih mera grčkih vlasti kada je reč o državljanima Srbije.

Foto: Pixabay.com, Tanjug

- Pozdravljam ovu odluku. Odlučili smo da s porodicom putujemo do Atine i da malo odmorimo od svega - rekao je ovaj Nišlija.

Na činjenicu da je veoma mali broj turista iz Srbije prvog dana relaksacije mera Grčke krenuo put jedne od omiljenih turističkih destinacija Srba, verovatno utiču i trenutni loši vremenski uslovi zbog čega su mnogi odložili putovanje, ali i neizvesnost u pogledu načina na koji će se u praksi sprovoditi ove mere.