AKTUELNO

U Paraliji i Leptokariji gotovo je nemoguće naći smeštaj, ali ne iz razloga što su turisti preplavili omiljena srpska letovališta već zato što gotovo niko ne izdaje smeštaj.

Naši sagovornici iz Srbije koji su proveli dva dana na grčkom primorju poslovno, kažu da su bili u šoku kako sve izgleda sablasno. Dve noću u hotelu gde su bili jedini gosti platili su 140 evra, a giros je bilo nemoguće kupiti ni u Paraliji ni u Leptokariji.

Grci u ovom kraju kažu da oni žive od Srba i to ne samo u sezoni, jer Srbi, naročito sa krajnjeg juga Srbije svrate do Grčke sa prvim toplim danima, ali tako nije ove godine. Naši sagovornici kažu da su tek u susednom mestu Katarini mogli da kupe nešto od hrane.

Foto: Pixabay.com

Ne rade prodavnice, kao ni restorani. Grci su u ovim primorskim mestima prilično uplašeni. Svi nose maske, čak i dok šetaju plažom, aniko sa sigurnošću ne može da tvrdi kakva će biti predstojeća sezona. Rigorozne su kontrole ne samo na granici već i na naplatnim rampama gde se traži potvrda o vakcinaciji, tačnije QR kod.